sobota, 7 marca 2015

Kopytka z kurczakiem w szpinaku

Witam,
zapraszam na inne odkrycie szpinaku.


Będziecie potrzebować:

- baby szpinak,
- kopytka (lub gnocchi),
- sól i pieprz,
- trzy ząbki czosnku,
- jogurt naturalny,
- cebula,
- ser tarty Gran Primo,
- pierś kurczaka (pokrojona i usmażona z solą i pieprzem).


Wykonanie:

1. Na rozgrzanej oliwie blanszuję cebulę.


2. Od szpinaku oddzielam gałązki i rozdzieram go na trochę drobniejsze części.


3. Do cebule dokładam przeciśnięty czosnek.


4. Po chwili dorzucam szpinak.


5. Smażę aż szpinak zmięknie. Dolewam jogurt. Mieszam.


6. Dosypuję 50 gram sera tartego.


7. Solę i pieprzę. Duszę jeszcze 5 minut na lekkie ogniu.


8. Na drugiej patelni podgrzewam kopytka.


9. Dokładam do nich kurczaka. Podgrzewam jeszcze 5 minut.


10. Przekładam kopytka do szpinaku. Solę i pieprzę do smaku.


Gotowe danie posypuję tartym serem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz