środa, 18 lutego 2015

Spaghetti z cukinią

Witam,
zapraszam na oryginalny makaron.


Będziecie potrzebować:

- 150 gram makaronu spaghetti,
- 50 ml śmietanki 30 %,
- sól i pieprz,
- 100 gram sera tartego Gran Primo,
- dwa jajka,
- pół cukinii,
- cebule,
- ząbek czosnku,
- 100 gram boczku wędzonego.


Wykonanie:

1. Jajka wbijam do miseczki, zalewam śmietanką.


2. Cukinię kroją w cieniutkie plasterki (ja to zrobiłam z pomocą obieraczki do warzyw). 


3. Na suchą, gorącą patelnie wrzucam pokrojony w małą kostkę boczek.


4. Gdy już się wytopi z niego trochę tłuszczu, dokładam posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.


5. Gdy cebule zrobi się szklista, dokładam cukinię. Smażę jeszcze trzy minuty.


6. Makaron gotuję prawie do al'dente.


7. Do cebuli z cukinią wkładam makaron.


8. Zalewam jajkami ze śmietanką. Smażę wszystko do chwili, aż zetną się jajka.


9. Jeszcze na patelni posypuję startym serem. Od razu wyłączam.


Zjadam od razu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz