poniedziałek, 3 listopada 2014

Greckie mini kebaby

Witam,
zapraszam na kebaby.


Będziecie potrzebować:

- 250 gram mięsa mielonego,
- cebula,
- jajko,
- pestki dyni (bez skórek) 20 gram,
- kminek,
- papryka ostra,
- sól i pieprz,
- oregano,


Wykonanie:

1. Do blendera wrzucam obraną cebulę, pestki dyni, dużo soli, trochę pieprzu i łyżeczkę kminku.


2. Wbijam do masy jajko, dosypuje pół łyżeczki oregano i dużą szczyptę papryki. Mielę dość dokładnie.


3. Wykładam mięso mielone do miski. Zalewam masą z blendera.


4. Mieszam dokładnie.


5. Dzielę na osiem części. Każdą część lekko rozwałkowuję w rękach i nabijam ją na patyczek od szaszłyka. Układam w lekko posmarowanej oliwą formie.


Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Zapiekam 25 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz