Witam,
zapraszam na przepyszny sos.
Będziecie potrzebować:
- ser cheddar (50 gram),
- ser mozzarella (130 gram),
- ser Gran Primo (50 gram),
- ser camembert (200 gram),
- mleko,
- śmietanka 12 %,
- sól i pieprz,
- zielona pietruszka,
- makaron (u mnie akurat francuski, zielony).
Wykonanie:
1. Do garnka wlewam szklankę (250 ml) mleka i 120 ml śmietanki. Podgrzewam, ale nie zagotowuję.
2. Ser cheddar kroję w drobną kostkę.
3. Wrzucam do garnka i mieszam.
4. Ser camembert też kroję w drobną kostkę.
5. Wrzucam do garnka i mieszam.
6. Ser mozzarella kroję w dość duże kawałki.
7. Wrzucam do garnka i mieszam.
8. Ser Gran Primo wsypuję do garnka cały czas mieszając.
9. Do tego dodaję posiekaną pietruszkę.
10. Dosypuję dużo pieprzu i trochę soli. Mieszam podgrzewając, ale nie zagotowuję.
11. Gotuję makaron al' dente.
Podaję makaron z ciepłym sosem. Wierzch posypuję jeszcze odrobiną Gram Primo. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz