sobota, 2 sierpnia 2014

Sos 4 sery

Witam,
zapraszam na przepyszny sos.


Będziecie potrzebować:

- ser cheddar (50 gram),
- ser mozzarella (130 gram),
- ser Gran Primo (50 gram),
- ser camembert (200 gram),
- mleko,
- śmietanka 12 %,
- sól i pieprz,
- zielona pietruszka,
- makaron (u mnie akurat francuski, zielony).


Wykonanie:

1. Do garnka wlewam szklankę (250 ml) mleka i 120 ml śmietanki. Podgrzewam, ale nie zagotowuję.


2. Ser cheddar kroję w drobną kostkę.


3. Wrzucam do garnka i mieszam.


4. Ser camembert też kroję w drobną kostkę. 


5. Wrzucam do garnka i mieszam.


6. Ser mozzarella kroję w dość duże kawałki.


7. Wrzucam do garnka i mieszam.


8. Ser Gran Primo wsypuję do garnka cały czas mieszając.


9. Do tego dodaję posiekaną pietruszkę.


 10. Dosypuję dużo pieprzu i trochę soli. Mieszam podgrzewając, ale nie zagotowuję.


11. Gotuję makaron al' dente.


Podaję makaron z ciepłym sosem. Wierzch posypuję jeszcze odrobiną Gram Primo. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz