Witam,
zapraszam do mojej spiżarni.
Będziecie potrzebować:
- fasolka szparagowa,
- 20 gram cukru,
- 50 gram soli,
- liście laurowe,
- goździki.
Wykonanie:
1. Umytą fasolkę przekrawam na pól i odcinam z strączków oba końce.
2. Wrzucam na lekko osolone wrzątek. Gotuję 4 minuty.
3. Odcedzam dokładnie na sicie. Układam ściśle w słoikach.
4. Do każdego słoika wkładam po jednym goździku i po jednym liściu laurowym.
5. Gotuję litr wody, z solą i cukrem. Wrzącą zalewą zalewam fasolkę do brzegu słoika.
6. Wycieram brzegi słoika. Zakręcam i odstawiam do góry dnem na całą noc.
Odstawiam na zimę do mojej spiżarni. Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz