Witam,
zapraszam na pyszną pieczeń.
Będziecie potrzebować:
- schab bez kości (1 kg),
- sól i pieprz,
- kremowa zupa z kurek (Knorr),
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- kawałek pora.
Wykonanie:
1. Schab nacieram solą i pieprzem.
2. Posypuję czosnkiem pokrojonym w plasterki i posiekaną cebulą.
3. Następnie obkładam posiekanym porem. Odstawiam na 30 minut do lodówki.
4. W tym czasie gotuję zupę według przepisu na opakowaniu.
5. Schab obsmażam na oliwie.
6. Do naczynia żaroodpornego wsypuję wszystkie warzywa, w których marynował się schab.
7. Na wierzchu układam schab.
8. Zalewam zupą. Wstawiam do nagrzanego do 190 stopni C.
Zapiekam 55 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz