środa, 26 marca 2014

Pieczeń ze schabu II

Witam,
zapraszam na pyszną pieczeń.



Będziecie potrzebować:

- schab bez kości (1 kg),
- sól i pieprz,
- kremowa zupa z kurek (Knorr),
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- kawałek pora.


Wykonanie:

1. Schab nacieram solą i pieprzem. 


 2. Posypuję czosnkiem pokrojonym w plasterki i posiekaną cebulą.


3. Następnie obkładam posiekanym porem. Odstawiam na 30 minut do lodówki.


4. W tym czasie gotuję zupę według przepisu na opakowaniu.


5. Schab obsmażam na oliwie.


6. Do naczynia żaroodpornego wsypuję wszystkie warzywa, w których marynował się schab.


7. Na wierzchu układam schab.


8. Zalewam zupą. Wstawiam do nagrzanego do 190 stopni C.


Zapiekam 55 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz