piątek, 7 lutego 2014

Kotlety jajeczne

Witam,
zapraszam na kotlety w wersji wege.


Będziecie potrzebować:

- cztery jajka,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- szczypiorek,
- koperek,
- bazylia,
- chilli.


Wykonanie:

1. Trzy z czterech jaj nastawiam do gotowania.

2. Gdy jajka się ugotują, obieram i wkładam je do blendera, żeby ostygły.


3. Mielę na wolnych obrotach.

4. Dorzucam do tego surowe jajko, trzy łyżki bułki tartej, sól, pieprz, 1/4 łyżeczki chilli i  dużą szczyptę bazylii.


5. Dosypuję połowę pęczka posiekanego szczypiorku.

6. Przekładam do miski. Mieszam bardzo dokładnie i dzielę na osiem części.

7. Ugniatam kotleciki i obtaczam je w bułce tartej.

8. Smażę na maśle lub oleju na złoty kolor.

Pyszne kotleciki w iście wegetariańskim stylu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz