Witam,
zapraszam na kotlety w wersji wege.
Będziecie potrzebować:
- cztery jajka,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- szczypiorek,
- koperek,
- bazylia,
- chilli.
Wykonanie:
1. Trzy z czterech jaj nastawiam do gotowania.
2. Gdy jajka się ugotują, obieram i wkładam je do blendera, żeby ostygły.
3. Mielę na wolnych obrotach.
4. Dorzucam do tego surowe jajko, trzy łyżki bułki tartej, sól, pieprz, 1/4 łyżeczki chilli i dużą szczyptę bazylii.
5. Dosypuję połowę pęczka posiekanego szczypiorku.
6. Przekładam do miski. Mieszam bardzo dokładnie i dzielę na osiem części.
7. Ugniatam kotleciki i obtaczam je w bułce tartej.
8. Smażę na maśle lub oleju na złoty kolor.
Pyszne kotleciki w iście wegetariańskim stylu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz