Witam,
zapraszam na makaron z niecodziennym dodatkiem.
Będziecie potrzebować:
- 300 gram makaronu,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- sok i skórka z jednej cytryny,
- pięć łyżek startego parmezanu,
- kilka listków bazylii,
- 200 gram sera feta,
- 2 łyżki orzeszków laskowych.
Wykonanie:
1. Gotuję makaron al dente.
2. Do miseczki wlewam oliwę.
3. Dosypuję skórkę ze sparzonej cytryny.
4. Wlewam sok z cytryny.
5. i wsypuję ser.
6. Oraz całe liście bazylii.
7. i uprażone na suchej patelni, lekko pokruszone orzechy.
8. Do miseczki wlewam 3 łyżki wody, w której gotuje się makaron.
9. Makaron odcedzam, wrzucam z powrotem do garnka, zmniejszam mocno palnik.
10. Dokładam mocno rozdrobnioną fetę. Mieszam, ciągle podgrzewając, aż parmezan się rozpuści.
Danie podaję bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz