Witam,
zapraszam na trochę nieklasyczne kotlety.
Będziecie potrzebować:
- 250 gram mięsa mielonego,
- jajko,
- cebula dymka,
- por,
- sól i pieprz,
- bazylia i majeranek,
- bułka tarta,
- ser parmezan.
Wykonanie:
1. Do miski wrzucam mięso, jajko, bazylię, majeranek, sól i pieprz.
2. Mieszam dokładnie.
3. Dodaję 3 łyżki bułki tartej.
4. Na patelni blanszuję posiekany por i cebulę.
5. Dodaję je do mięsa. Mieszam.
6. Parmezan kroję na kawałki wielkości 1x1x2 cm.
7. Formuję kotleciki niedużej wielkości (jak piłka do ping-ponga) i wciskam wewnątrz każdego po kawałku parmezanu.
8. Gotowy kotlecik obtaczam w bułce tartej.
9. Smażę na tej samej patelni, co cebule.
10. Często przewracam.
Klasyczne mielone, a po przekrojeniu wypływa z nich roztopiony ser. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz