Witam,
zapraszam na kotlety schabowe trochę inaczej.
Będziecie potrzebować:
- dwa duże kotlety schabowe,
- sól i pieprz,
- tarty ser,
- kawałek pora,
- kilka plasterków sera,
- świeża pietruszka,
- dwa ząbki czosnku,
- dwie cebule,
- przyprawa do grilla, ostra papryka, oregano.
Wykonanie:
1. Schab dokładnie rozbijam tłuczkiem.
2. Rozklepane kotlety przekrawam na pół, solę i pieprzę. Odstawiam na chwilę.
3. Kroję cebulę w półplasterki.
4. Pora kroję w plasterki.
5. Dokładam do miski posiekaną drobno pietruszkę.
6. Dokładam też pokrojony w plasterki czosnek.
7. Na spód formy do zapiekanie wylewam dwie łyżki oliwy. Wkładam dwa kotlety i posypuję przyprawami.
8. Wykładam na kotlety połowę mieszanki cebuli.
9. Okładam plasterkami sera.
10. Wykładam pozostałe dwa kotlety i powtarzam kroki od punktu 8.
11. Całość posypuję tartym serem. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.
Zapiekam 45 minut. Podaję na gorąco. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz