poniedziałek, 14 października 2013

Plasterki pieczonego batata

Witam,
zapraszam na niecodzienne wykorzystanie batatów.


Będziecie potrzebować:

- trzy bataty,
- sól i pieprz,
- oliwa z oliwek,
- ser tarty,
- suszony tymianek.


Wykonanie:

1. Bataty myję bardzo dokładnie. Kroję na cienkie plasterki (do 3 mm). Ja użyłam blendera.


2. Jeszcze raz moczę w czystej wodzie. Osuszam na sicie.

3. Plasterki wrzucam na rozgrzaną oliwę. Blanszuję. Wyjmuję na papierowe ręczniki.

4. Układam w blaszce. Na zmianę: trochę batatów, sól i pieprz, zioła i ser. I tak ze trzy razy.


Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Zapiekam 15 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz