Witam,
zapraszam na świetną przekąskę.
Będziecie potrzebować:
- dwie cebule,
- jajko,
- sól i pieprz,
- mleko,
- suszona bazylia i pietruszka,
- ostra papryka,
- olej do głębokiego smażenia.
Wykonanie:
1. Cebulę kroję w krążki szerokości 0,5 cm.
2. Solę i pieprzę.
3. Posypuję pietruszką, bazylią i papryką.
4. Zalewam cebulę mlekiem.
5. Wbijam do tego jajko. Mieszam.
6. Cebulę partiami przekładam na talerz z bułką tartą.
7. Dokładnie obtaczam plastry w bułce. Zostawiam na chwilę na talerzu, żeby obeschły z reszty mleka.
8. Smażę w oleju.
9. Odsączam na ręczniku papierowym.
10. Z pozostałego mleka z jajkiem i bułki tartej zagniatam kulki, wielkości orzecha włoskiego.
11. Smażę w tym samym tłuszczu, co cebulę. Również odsączam na ręczniku papierowym.
Podaję jeszcze ciepłe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz