środa, 14 sierpnia 2013

Kurczak z grilla

Witam,
zapraszam na grilla.


Będziecie potrzebować:

- duża pierś kurczaka,
- sól i pieprz,
- słodka papryka,
- przyprawa do grilla,
- świeże zioła (oregano, tymianek).


Wykonanie:

1. Pierś kurczaka myję, osuszam i lekko rozbijam.


2. Sypię solą.


3. i pieprzem.


4. Posypuję też słodką papryką i przyprawiam przyprawą do grilla.


5. Odwraca mięso na drugą stronę i powtarzam punkty 2. do 4.


6. Rozgrzewam grill. Ja mam elektryczny, ale można użyć węglowego albo w kuchence.


7. Na ciepłym grillu układam pierś i posypuję ją posiekanymi ziołami.


8. Grilluję około 7 minut. Po tym czasie otwieram grill i sprawdzam czy mięso jest już dobrze przyrumienione. Jeśli nie, zamykam grill jeszcze na 2 minuty.


Mięso z grilla jest bardzo soczyste i smakuje naprawdę doskonale.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz