Witam,
zapraszam na wykwintny ser podpuszczkowy.
Będziecie potrzebować:
- dwa serki camembert,
- jajko,
trzy łyżki mąki kukurydzianej,
- trzy łyżki bułki tartej,
- sól, pieprz,
- świeże zioła,
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia.
Wykonanie:
1. Jajko wbijam do głębokiego talerza, solę, pieprzę.
2. Wrzucam do niego posiekane zioła, rozmącam.
3. Do drugiego głębokiego talerza wsypuję mąkę i bułkę, mieszam.
4. Rozgrzewam olej w garnku.
5. Panieruję serki dokładnie, raz w jajku, raz w bułce.
6. Smażę, często odwracając, na złoty kolor.
Smażony camembert pasuje zarówno do dań w stylu francuskim, jak i do obiadowych ziemniaków.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz