wtorek, 9 lipca 2013

Smażony camembert

Witam,
zapraszam na wykwintny ser podpuszczkowy.


Będziecie potrzebować:

- dwa serki camembert,
- jajko,
trzy łyżki mąki kukurydzianej,
- trzy łyżki bułki tartej,
- sól, pieprz,
- świeże zioła,
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia.


Wykonanie:

1. Jajko wbijam do głębokiego talerza, solę, pieprzę.


2. Wrzucam do niego posiekane zioła, rozmącam.


3. Do drugiego głębokiego talerza wsypuję mąkę i bułkę, mieszam.


4. Rozgrzewam olej w garnku.


5. Panieruję serki dokładnie, raz w jajku, raz w bułce.


6. Smażę, często odwracając, na złoty kolor.


Smażony camembert pasuje zarówno do dań w stylu francuskim, jak i do obiadowych ziemniaków.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz