poniedziałek, 1 lipca 2013

Zasmażka / okrasa z cebuli

Witam,
zapraszam na wspaniały dodatek do pierogów, kopytek i ravioli.


Będziecie potrzebować:

- trzy łyżki bułki tartej,
- dwie łyżki masła,
- łyżka smalcu,
- cztery cebulki dymki.


Wykonanie:

1, Na patelni rozpuszczam masło.


2. Dokładam smalec.


3. Cebulki kroję w plastry grubości około 0,5 cm.


4. Cebule wrzucam na gorący tłuszcz.


5. Smażę czasem mieszając, do chwili, aż cebula zacznie lekko się złocić.


6. Dosypuję bułkę tartą i mieszam dokładnie.


Możecie "rozcieńczyć" zasmażkę. Na każdą dodaną łyżkę masła, dodaję łyżkę bułki tartej.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz