czwartek, 4 lipca 2013

Babeczki a'la cake pops

Witam,
zapraszam na pyszne babeczki w trochę innym stylu.


Będziecie potrzebować:

- 100 gram ciasteczek (maślanych, biszkoptów),
- 70 gram serka mascarpone,
- dwie łyżeczki cukru waniliowego,
- dwie białe czekolady,
- pół łyżki masła, 


Wykonanie:

1. Ciasteczka mielę w blenderze.


2. Wsypuję do miski.


3. Czekolady łamię na drobne kawałeczki,


4. Rozpuszczam w kąpieli wodnej.


5. Do pokruszonych ciasteczek wkładam serek mascarpone.


6. Dokładam 40 gram rozpuszczonej czekolady.


7. Oraz dokładam masło.


8. i cukier waniliowy.


9. Mieszam bardzo dokładnie za pomocą widelca.


10. Powstałą masę dzielę na cztery części.


11. Każdą część wkładam do silikonowej formy na mufinkę.


12. Zalewam każdą formę do pełna roztopioną czekoladą.

13. Wstawiam do lodów na minimum 4 godziny.

Gotowe babeczki dekoruję lukrem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz