Witam,
zapraszam na zupę w doskonałym wydaniu.
Będziesz potrzebować:
- dwie główki czosnku,
- oliwa czosnkowa,
- rosół,
- jogurt naturalny,
- dwie łyżki tartego sera,
- bułka na grzanki.
Wykonanie:
1. Gotuję rosół. Przecedzam go przez sito.
2. Czosnek obieram i kroję na drobne części. Połowę czosnku wrzucam na patelnię, na rozgrzaną oliwę. Smażę na jasny złoty kolor.
3. Drugą połowę czosnku wrzucam bezpośrednio do rosołu. Gotuję jeszcze 10 minut.
4. Dorzucam czosnek z patelni, gotuję kolejne 10 minut. Dokładam dwie łyżki jogurtu.
5. Zupę odstawiam do ostygnięcia. Chłodną blenderuję.
6. Przed podaniem zupę podgrzewam. Dorzucam grzanki i posypuję startym serem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz