poniedziałek, 27 maja 2013

Sznycle wołowe

Witam,
zapraszam na pyszne sznycle wołowe w doskonałej panierce.


Będziecie potrzebować:

- sznycel wołowy,
- dwa ząbki czosnku,
- majeranek,
- pietruszka zielona,
- sól i pieprz,
- jajko,
- po dwie łyżki bułki tartej, 
mąki kukurydzianej i płatków owsianych,
- olej do smażenia.


Wykonanie:

1. Mięso umyć dokładnie, osuszyć, natrzeć majerankiem i pietruszką.

2. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, ułożyć je na mięsie. Odstawiać na jedną godzinę by nabrało aromatu i temperatury pokojowej.


3. Mięso lekko posolić, zanurzyć w rozmąconym jajku i pomieszanej bułce, mące i płatkach.

4. Smażyć z obu stron na lekko rozgrzanym oleju.

5. Sznycle podawać na gorąco. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz