Witam,
zapraszam na pyszne sznycle wołowe w doskonałej panierce.
Będziecie potrzebować:
- sznycel wołowy,
- dwa ząbki czosnku,
- majeranek,
- pietruszka zielona,
- sól i pieprz,
- jajko,
- po dwie łyżki bułki tartej,
mąki kukurydzianej i płatków owsianych,
mąki kukurydzianej i płatków owsianych,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
1. Mięso umyć dokładnie, osuszyć, natrzeć majerankiem i pietruszką.
2. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, ułożyć je na mięsie. Odstawiać na jedną godzinę by nabrało aromatu i temperatury pokojowej.
3. Mięso lekko posolić, zanurzyć w rozmąconym jajku i pomieszanej bułce, mące i płatkach.
4. Smażyć z obu stron na lekko rozgrzanym oleju.
5. Sznycle podawać na gorąco. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz