Witam,
zapraszam na typowy piątkowy obiad.
Będziecie potrzebować:
- filet z ryby bez skóry,
- jajko,
- łyżka tymianku,
- sól,
- po dwie łyżki bułki tartej,
mąki kukurydzianej i mąki pszennej,
mąki kukurydzianej i mąki pszennej,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
1. Rybę natrzeć lekko solą i posypać tymiankiem.
2. Rybę osuszamy, gdyż po zasoleniu będzie mokra.
3. Olej rozgrzewamy na patelni.
4. Panierujemy rybę najpierw w jajku, potem w pomieszanych razem mąkach i bułce. Wrzucam rybę na gorącą patelnię.
5. Rybę przewracam na patelni kilka razy. Ja rybę rozdrobniłam trochę, bo ciężko się przewracało.
Z młodymi ziemniaczkami smakuje najlepiej. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz