poniedziałek, 27 maja 2013

Ryba smażona

Witam,
zapraszam na typowy piątkowy obiad.


Będziecie potrzebować:

- filet z ryby bez skóry,
- jajko,
- łyżka tymianku,
- sól,
- po dwie łyżki bułki tartej, 
mąki kukurydzianej i mąki pszennej,
- olej do smażenia.


Wykonanie:

1. Rybę natrzeć lekko solą i posypać tymiankiem.


2. Rybę osuszamy, gdyż po zasoleniu będzie mokra.


3. Olej rozgrzewamy na patelni.


4. Panierujemy rybę najpierw w jajku, potem w pomieszanych razem mąkach i bułce. Wrzucam rybę na gorącą patelnię.


5. Rybę przewracam na patelni kilka razy. Ja rybę rozdrobniłam trochę, bo ciężko się przewracało.


Z młodymi ziemniaczkami smakuje najlepiej. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz