poniedziałek, 13 maja 2024

Papryczki z grilla

Witam,
zapraszam na przekąskę

Będziecie potrzebować:

- papryczki na grilla,
- woda,
- sos sojowy,
- ocet winny,
- cukier brązowy,
- sól i pieprz,
- papryka wędzona,
- tymianek,
- lubczyk.


Wykonanie:

1. Do ganka wlewam 100 ml wody i 200 ml sosu sojowego.


2. dolewam 100 ml octu winnego.


3. I wsypuję 50 gram cukru. Zagotowuję.


4. W międzyczasie rozkrawam papryczki na pół.


5. Z każdej wyjmuję gniazdo nasienne.


6. Posypuję papryką i ziołami. Trochę solę i pieprzę.


7. Zalewam wrzącym sosem sojowy z dodatkami. Odstawiam na minimum 2 godziny.


8. Po tym czasie grilluję papryczki.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz