Witam,
zapraszam na soczystą perliczkę.
Będziecie potrzebować:
- perliczka faszerowana,
- dwa jabłka,
- boczek,
- sól i pieprz,
- czerwona cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- gałązka rozmarynu,
- papryka słodka,
- sól i pieprz,
- sos sojowy,
- oliwa.
Wykonanie:
2. Posiekaną cebulę obsmażam na rozgrzanej oliwie.
3. Dokładam do niej czosnek pokrojony w plasterki.
4. 100 gram boczku pokrojonego w kostkę.
5. oraz porwany rozmaryn.
6. Dokładam pokrojone w ósemki jabłka.
7. Posypuję obficie papryką.
8. Oraz solą i pieprzem. Smażę 6 minut.
9. Ile się zmieści nadzienia tyle pakuję wewnątrz perliczki. Resztę wysypuję do naczynia żaroodpornego.
10. Zalewam szklanką wrzątku. Przykrywam i wstawiam do piekarnika.
Piekę w temperaturze 180 stopni C przez 2 godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz