wtorek, 26 lutego 2019

Perliczka faszerowana jabłkami

Witam,
zapraszam na soczystą perliczkę.


Będziecie potrzebować:

- perliczka faszerowana,
- dwa jabłka,
- boczek,
- sól i pieprz,
- czerwona cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- gałązka rozmarynu,
- papryka słodka,
- sól i pieprz,
- sos sojowy,
- oliwa.


Wykonanie:

1. Perliczkę nacieram solą i pieprzem, od wewnątrz też.


2. Posiekaną cebulę obsmażam na rozgrzanej oliwie.


3. Dokładam do niej czosnek pokrojony w plasterki.


4. 100 gram boczku pokrojonego w kostkę.


5. oraz porwany rozmaryn.


6. Dokładam pokrojone w ósemki jabłka.


7. Posypuję obficie papryką.


8. Oraz solą i pieprzem. Smażę 6 minut.


9. Ile się zmieści nadzienia tyle pakuję wewnątrz perliczki. Resztę wysypuję do naczynia żaroodpornego.


10. Zalewam szklanką wrzątku. Przykrywam i wstawiam do piekarnika.


Piekę w temperaturze 180 stopni C przez 2 godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz