Witam,
zapraszam na pyszne ciasto.
Będziecie potrzebować:
- 75 gram herbatników,
- serek Mascarpone,
- masło,
- masło kakaowe lub orzechowe,
- dekoracje cukiernicze.
Wykonanie:
1. Herbatniki ucieram dość drobno w blenderze.
2. Odmierzam 60 gram miękkiego masła.
3. Dokładam do niego 15 gram masła orzechowego.
4. Mieszam dokładnie z masłem.
5. Wrzucam do tego utarte herbatniki. Mieszam dokładnie.
6. Wypełniam masą małą foremkę na keks.
7. Ugniatam najlepiej szklanką pozostawiając wysokie brzegi.
8. Do miski odmierzam 135 gram masła orzechowego.
9. Dodaję 190 gram serka Mascarpone.
10. Ukręcam razem mikserem.
11.Wypałniam serkiem moje ciasto w kaksówce.
12. Wierzch posypuję dekoracją cukierniczą. Wstawiam do lodówki na minimum 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz