Witam,
zapraszam na bombę witaminową.
Będziecie potrzebować:
- torebka ryżu,
- majonez,
- sos słodkie chili,
- togarashi kupione w wasabi.com.pl,
- sezam biały i czarny,
- szczypiorek,
- dowolne kiełki,
- kampyo (tykwa marynowana)kupiona w wasabi.com.pl,
- edamame kupione w wasabi.com.pl,
- kolorowa papryka,
- awokado,
-oshinko (rzodkiew marynowana) kupiona w wasabi.com.pl,
- ogórek marynowany,
- marchew.
Wykonanie:
1. Mieszam dwie łyżki majonezu z jedną łyżką sosu słodkie chili.
2. Dodaję sos togarashi według potrzeby intensywności.
4. Szczypiorek siekam drobno.
5. Kiełki odsączam z zalewy jeśli są w słoiku i rwę na drobniejsze części.
7. Ugotowany ryż odsączam, układam w głębokim talerzu.
8. Na wierzchu układam wybrane warzywa, zalewam sosem chili-mayo, posypuję prażonym sezamem oraz szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz