wtorek, 24 października 2017

Sznycle smażone w musztardzie

Witam,
zapraszam na standardowy polski obiad.


Będziecie potrzebować:

- dwa sznycle cielęce,
- mąka kukurydziana,
- bułka tarta,
- sól i pieprz,
- płatki kukurydziane,
- musztarda,
- masło klarowane,
- oregano, papryka słodka, czubrica.


Wykonanie:

1. Sznycle delikatnie rozbijam tłuczkiem do mięsa.


2. Posypuję je solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.


3. Smaruję je cienką warstwą musztardy. Odstawiam na 30 minut.


4. W głębokim talerzu mieszam ze sobą bułkę tartą, zmielone płatki kukurydziane i mąkę kukurydzianą.


5. Panieruję kotlety.


6. Smażę po 3 minuty z obu stron.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz