Witam,
zapraszam na mocno rozgrzewającą zupę.
Będziecie potrzebować:
- makaron ryżowy,
- sól i pieprz,
- miód,
- kilka liści kapusty,
- pół papryki,
- marchewka z bulionu,
- kawałek imbiru,
- grzyby mun,
- czarnuszka,
- szczypiorek.
Wykonanie:
1. Kapustę posiekałam, wrzucam do garnka.
2. Dodaję do niej pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.
3. Do tego dwie garście grzybów mun i centymetrowy plaster drobno pokrojonego imbiru.
4. Całość zalewam bulionem i gotuję 25 minut.
5. Po tym czasie dodaję pokrojoną w plasterki marchewkę i posiekany szczypiorek.
6. Do ciągle gotującej się zupy dokładam 1/4 łyżeczki czarnuszki i 1/4 łyżeczki przyprawy Garam Masala.
7. Dolewam łyżkę miodu, solę i pieprzę do smaku. Zagotowuję.
8. Do talerzy wkładam trochę makaronu ryżowego.
Nalewam zupy i czekam chwilę żeby makaron nią naciągnął.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz