środa, 21 grudnia 2016

Pasta jajeczna z bobem

Witam,
zapraszam na zdrowe śniadanie.


Będziecie potrzebować:

- majonez,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz,
- dwie garście bobu,
- dwa jajka,
- ząbek czosnku,
- cebula,
- sok z cytryny,
- kurkuma,
- szczypiorek,
- bazylia.


Wykonanie:

1. Jajka gotuję na twardo.


2. Szczypiorek i bazylię drobno siekam (odkładam kilka listków bazylii do dekoracji).


3. Bób gotuję, przestygnięty obieram. Wsypuję do miseczki.


4. Dodaję do niego posiekane zioła.


5. Rozgniatam na miazgę za pomocą widelca.


6. Dosypuję drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.


7. Dokładam łyżkę jogurtu.


8. oraz dwie łyżki majonezu.


8. Wciskam łyżkę soku z cytryny.


10. Oraz drobno posiekane jajka. Solę i pieprzę do smaku.


Wierzch dekoruję szczyptą kurkumy i listkiem bazylii.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz