niedziela, 23 października 2016

Tagiatelle z groszkiem i bobem

Witam,
zapraszam na pyszny makaron.


Będziecie potrzebować:

- makaron,
- groszek,
- bób,
- sól i pieprz,
- ser parmezan,
- oliwa,
- jogurt naturalny,
- żabek czosnku,
- świeża mięta.


Wykonanie:

1. Około 200 gram bobu gotuję w osolonym wrzątku.


2. W drugim garnku podgrzewam oliwę i blanszuję na niej cieniutko posiekany ząbek czosnku.


3. Dodaję do niego obrany bób (garść odkładam!). Cały czas grzejąc, rozgniatam go drewnianą łyżką


4. Dodaję cały jogurt, sól i pieprz.


5. Dosypuję 200 gram groszku i pozostałą garść bobu. Gotuję jeszcze 2 - 3 minut.


6. Dodaję kilka listków posiekanej mięty.


7. Oraz dosypuję ser parmezan, zagotowuję.


8. Makaron gotuję al'dente.


9. Przecedzam go i wsypuję do zielonego sosu.


Podgrzewam dosłownie chwilę i podaję.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz