środa, 14 października 2015

Puree ziemniaczane z kalafiorem

Witam,
zapraszam na puree.


Będziecie potrzebować:

- 1,5 kg ziemniaków,
- mały kalafior,
- sól i pieprz,
- 50 ml śmietanki 12 %,
- 30 gram masła,
- 30 gram serka mascarpone,
- koperek,
- kostka rosołowa.


Wykonanie:

1. Zagotowuję pół litra wody. Rozpuszczam w niej kostkę rosołową. Odstawiam do ostygnięcia.


2. Ziemniaki obieram.


3. Kalafior oczyszczam i dzielę na różyczki.


4. Ziemniaki kroję i wkładam do rosołku, Zagotowuję.


5. Dokładam kalafior i troszkę soli. Gotuję 25 minut.


6. Warzywa odlewam i osuszam na lekkim palniku.


7. Dodaję serek, śmietankę, masło, pieprz i koperek. Ugniatam dokładnie.


Puree jest idealnym dodatkiem do kotletów schabowych.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz