Witam,
zapraszam na puree.
Będziecie potrzebować:
- 1,5 kg ziemniaków,
- mały kalafior,
- sól i pieprz,
- 50 ml śmietanki 12 %,
- 30 gram masła,
- 30 gram serka mascarpone,
- koperek,
- kostka rosołowa.
Wykonanie:
1. Zagotowuję pół litra wody. Rozpuszczam w niej kostkę rosołową. Odstawiam do ostygnięcia.
2. Ziemniaki obieram.
3. Kalafior oczyszczam i dzielę na różyczki.
4. Ziemniaki kroję i wkładam do rosołku, Zagotowuję.
5. Dokładam kalafior i troszkę soli. Gotuję 25 minut.
6. Warzywa odlewam i osuszam na lekkim palniku.
7. Dodaję serek, śmietankę, masło, pieprz i koperek. Ugniatam dokładnie.
Puree jest idealnym dodatkiem do kotletów schabowych.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz