poniedziałek, 7 września 2015

Udka kurczaka w majonezie i musztardzie

Witam,
zapraszam na obiad.


Będziecie potrzebować:

- sześć udek z kurczaka,
- cztery ząbki czosnku,
- musztarda,
- majonez,
- sól i pieprz,
- papryczka chilli,
- papryka ostra,
- pietruszka zielona,
- kostka rosołku drobiowego.


Wykonanie:

1. Czosnek przeciskam do miseczki.


2. Dodaję drobno pokruszoną kostkę rosołową.


3. Dosypuję obie papryki.


4. oraz pieprz i sól. Mieszam.


5. Z kurzych udek odkrawam skórkę.


6. Nacieram przyprawami. Odstawiam na minimum dwie godziny.


7. Przekładam do formy żaroodpornej posmarowanej oliwą.


8. Mieszam trzy łyżki majonezu z trzema łyżkami musztardy.


9. Majonezem polewam udka.


10. Dodaję z wierzchu pietruszkę.


Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piekę 30 - 35 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz