środa, 23 września 2015

Pstrąg w maśle chilli

Witam,
zapraszam na nową odsłonę pstrąga.


Będziecie potrzebować:

- patroszony pstrąg (bez głowy),
- sól cytrynowa,
- cytryna,
- trzy łyżki masła chilli,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Pstrąga myję dokładnie, posypuję solą od wewnątrz i z zewnątrz.Miskę przykrywam folią spożywczą i odstawiam do lodówki na noc.


2. Następnego dnia smaruję masłem chilli formę żaroodporną. Przekładam do niej pstrąga.


3. Wkładam do niego kilka plasterków cytryny.


4. oraz kilka listków zielonej pietruszki.


5. Z wierzchu smaruję odrobiną masła chilli.


6. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.


Piekę 20 - 25 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz