piątek, 21 sierpnia 2015

Smażone kwiaty cukinni - papryczkowe

Witam,
zapraszam na wspomnienie z Krety.


Będziecie potrzebować:

- kwiaty cukinii,
- jajko,
- mąka kukurydziana,
- mozzarella paprykowa,
- sól i pieprz,
- mleko,
- oliwa,
- papryka chilli.


Wykonanie:

1. Do miski wsypuję dwie szklanki mąki.


2. Dosypuję sól, pieprz i paprykę chilli.


3. Wbijam jajko.


4. Dolewam 3/4 szklanki mleka.


5. Ciasto mieszam dokładnie widelcem. Ma mieć konsystencję śmietany. Jeśli jest za gęste, dolewam trochę mleka.


6. Do każdego umytego kwiatka cukinii wkładam kuleczką mozzarelli z papryką.


7. Każdy kwiat dokładnie obtaczam w cieście.


6. Smażę na rozgrzanej oliwie aż się nie zarumienią.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz