Witam,
zapraszam na rewelacyjne bułeczki.
Będziecie potrzebować:
- 225 gram mąki,
- opakowanie drożdży instant,
- 40 gram masła,
- 150 ml mleka,
- 25 gram tartego sera,
- 50 gram sera w plastrach,
- sól.
Wykonanie:
1. Do miski wsypuję mąkę, trochę soli i drożdże.
2. Dokładam ser tarty i pokrojony drobno (40 gram) ser w plastrach.
3. Dokładam drobno pokrojone masło.
4. Wlewam 140 ml mleka.
5. Zagniatam ciasto do momentu, aż nie będzie odlepiać się od miski.
6. Przekładam ciasto na wysypaną mąką tortownicę.
7. Rozwałkowuję na placek grubości około 7 mm.
8. Za pomocą smukłej szklanki wycinam krążki.
9. Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10 Smaruję z góry mlekiem.
11. Posypuję resztą posiekanego (10 gram) sera w plastrach.
Zapiekam w rozgrzanym do 220 stopni C piekarniku przez 18 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz