Witam,
zapraszam na kolejny zjawiskowy dodatek.
Będziecie potrzebować:
- czekolada gorzka,
- czekolada biała,
- czekolada mleczna,
- dekoracje cukiernicze.
Wykonanie:
1. Łyżeczki (plastikowe lub drewniane) układam tak, by ich "miseczki" były równoległe do podłoża.
2. Rozpuszczam białą czekoladę w kąpieli wodnej.
3. Układam na łyżkach niedbałego kleksa tak, żeby nie zabrudzić łyżki od spodu.
4. Rozpuszczam gorzką czekoladę w kąpieli wodnej.
5. Dokładam kleksa gorzkiej czekolady na moje łyżeczki.
6. Rozpuszczam mleczną czekoladę w kąpieli wodnej.
7. Dokładam mleczną czekoladę tylko miejscami, żeby całość miała mniej więcej kształt piramidki.
8. Jaszcze płynną czekoladę ale już przestygniętą dekoruję cukrowymi dodatkami.
9. Posypuję je po wierzchu cukrowym maczkiem.
Zostawiam do całkowitego ostygnięcia 4 godziny.
Jeżeli muszę je dłużej przechować, robię to w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz