czwartek, 21 maja 2015

Pstrąg z kurkami w winogronach

Witam,
zapraszam na aromatyczną rybę.


Będziecie potrzebować:

- dwa patroszone pstrągi (bez głów),
- sól cytrynowa,
- pieprz,
- cytryna,
- por,
- 100 gram kurek,
- dwie garście winogron.


Wykonanie:

1. Pstrągi myję bardzo dokładnie, nacieram solą i odstawiam na minimum trzy godziny.


2. Pstrągi przekładam do formy żaroodpornej wysmarowanej oliwą. Solę jeszcze z wierzchu.


3. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pora.


4. Dodaję posiekane kurki. Smażę razem kilka minut.


5. Kurki dzielę na pół, faszeruję każdą rybę.


6. Wierzchy ryb obkładam przeciętymi na pół winogronami.


7. Posypuję startą skórką z cytryny oraz polewam kilkoma łyżkami soku wyciśniętego z niej.


8. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.


Piekę 20 -25 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz