Witam,
zapraszam na mocno niekonwencjonalne puree ziemniaczane.
Będziecie potrzebować:
- 600 gram ziemniaków,
- sól i pieprz,
- trzy łyżki sera mascarpone,
- dwie łyżki masła,
- po łyżce suszonego koperku i pietruszki,
- trzy łyżki tartego parmezanu.
Wykonanie:
1. Ziemniaki wstawiam do gotowania w osolonej wodzie.
2. Do blendera wkładam ser mascarpone.
3. Dokładam do niego masło.
4. Dosypuję zioła, sól i pieprz.
5. Oraz parmezan.
6. Mielę wszystko bardzo dokładnie.
7. Odcedzam ziemniaki i osuszam je w gorącym garnku.
8. Dorzucam do nich masę serową.
9. Rozgniatam ubijaczką do ziemniaków bardzo dokładnie.
Puree najlepiej smakuje z jajkami sadzonymi i lekką sałatką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz