sobota, 1 lutego 2014

Puree ziemniaczane z mascarpone

Witam,
zapraszam na mocno niekonwencjonalne puree ziemniaczane.


Będziecie potrzebować:

- 600 gram ziemniaków,
- sól i pieprz,
- trzy łyżki sera mascarpone,
- dwie łyżki masła,
- po łyżce suszonego koperku i pietruszki,
- trzy łyżki tartego parmezanu.


Wykonanie:

1.  Ziemniaki wstawiam do gotowania w osolonej wodzie.
 

2. Do blendera wkładam ser mascarpone. 

3. Dokładam do niego masło.

4. Dosypuję zioła, sól i pieprz.

5. Oraz parmezan.


6. Mielę wszystko bardzo dokładnie.


7. Odcedzam ziemniaki i osuszam je w gorącym garnku.


8. Dorzucam do nich masę serową.

9. Rozgniatam ubijaczką do ziemniaków bardzo dokładnie.

Puree najlepiej smakuje z jajkami sadzonymi i lekką sałatką. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz