Witam,
zapraszam na wspaniały sernik.
Będziecie potrzebować:
- serek waniliowy,
- żelatyna,
- biszkopty,
- mleko,
- dekoracje cukiernicze,
- Mousse czekoladowy Dr.Oetker.
Wykonanie:
1. Na spód tortownicy układam biszkopty.
2. Rozpuszczam łyżkę żelatyny w 1/4 kubka wrzątku.
3. Dolewam do tego trzy łyżki mleka.
4. Dokładam do tego serek waniliowy i mieszam bardzo dokładnie.
5. Odstawiam na dłuższą chwilę żeby zgęstniał, ale nie ściął się całkowicie.
6. Wylewam serek do tortownicy, dokładnie go rozprowadzając.
7. Rozpuszczam w 1/4 kubka wrzątku kolejną czubatą łyżeczkę żelatyny.
8. Do wysokiego naczynia wlewam 200 ml mleka i wsypuję mus czekoladowy. Dolewam do tego rozpuszczoną żelatynę.
9. Mieszam piankę mikserem 3 minuty.
10. Wylewam ubitą piankę na stężałą już masę serową.
11. Na wierzch wysypuję dekoracje cukiernicze. Wstawiam do lodówki.
Sernik jest gotowy po około 1,5 godziny. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz