wtorek, 19 listopada 2013

Sernik z czekoladową pianką

Witam,
zapraszam na wspaniały sernik.


Będziecie potrzebować:

- serek waniliowy,
- żelatyna,
- biszkopty,
- mleko,
- dekoracje cukiernicze,
- Mousse czekoladowy Dr.Oetker.


Wykonanie:

1. Na spód tortownicy układam biszkopty.


2.  Rozpuszczam łyżkę żelatyny w 1/4 kubka wrzątku.


3. Dolewam do tego trzy łyżki mleka.


4. Dokładam do tego serek waniliowy i mieszam bardzo dokładnie.

5. Odstawiam na dłuższą chwilę żeby zgęstniał, ale nie ściął się całkowicie.


 6. Wylewam serek do tortownicy, dokładnie go rozprowadzając.


7. Rozpuszczam w 1/4 kubka wrzątku kolejną czubatą łyżeczkę żelatyny.


8. Do wysokiego naczynia wlewam 200 ml mleka i wsypuję mus czekoladowy. Dolewam do tego rozpuszczoną żelatynę.

9. Mieszam piankę mikserem 3 minuty.


10. Wylewam ubitą piankę na stężałą już masę serową.


11. Na wierzch wysypuję dekoracje cukiernicze. Wstawiam do lodówki.


Sernik jest gotowy po około 1,5 godziny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz