Witam,
zapraszam do mojej kuchni na czwartkowy obiad.
Będziecie potrzebować:
- dwa kawałki (kotlety) schabu bez kości,
- sól, pieprz,
- przyprawę do grilla,
- suszoną bazylię,
- jajko,
- bułka tarta,
- ser dojrzewający,
- pieczarki,
- cebula.
- tłuszcz do smażenia.
Wykonanie:
1. Cebulę drobno siekam, pieczarki kroję na plasterki. Wrzucam na patelnię, solę i czekam chwilę, aż z pieczarek wyjdzie woda.
2. Mięso rozbijam.
3. Posypuję solą i pieprzem, nacieram przyprawą i bazylią.
4. Kotlety panieruję w rozmąconym jajku i bułce. Smażę na jasny kolor.
5. Na kotletach układam pieczarki. Całość obkładam serem (utartym albo drobno pokrojonym).
6. Wkładam na 10 minut do piekarnika (na papier do pieczenia) nagrzanego do 180 stopni C. Gotowe.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz