Witam,
zapraszam na smaczny dodatek każdego deseru.
Będziecie potrzebować:
- cukier,
- kandyzowana skórka pomarańczowa,
- laski cynamonu,
- tarty cynamon,
- barwnik spożywczy pomarańczowy (opcjonalnie).
Wykonanie:
1. Odmierzam 80 gram cukru i 15 gram skórki.
2. Skórkę pomarańczową kroję w malutką kosteczkę. Wrzucam do miski.
3. Dodaję dwie laski całego cynamonu i dwie szczypty tartego.
4. Mieszam dokładnie.
4b. Opcjonalnie - dodaję szczyptę barwnika i około 6 kropli wody. Mieszam.
5. Cukier wsypuję do słoika, zamykam i odstawiam na 48 godzin by aromaty się przeniknęły.
Cukier pomarańczowo - cynamonowy doskonale pasuje do kawy oraz do piernika.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz